Poročila s kongresov

Poročila z aktualnih kongresov, ki so se jih udeležili zdravniki in sodelavci Ortopedske klinike

9. - 10. junij 2016. Na letošnjem že 11 CEOC kongresu (Central European Orthopaedic Congress) v Pragi smo bili iz Ortopedske Klinike prisotni prim. Ladislav Šimnic, dr. Karin Schara in dr. Boštjan Kocjančič. Predstavili smo naše izkušnje z zdravljenjem infektov endoprotez in Sonikacijo kot novo metodo za dokazovanje teh infektov. Kongres je sicer obravnaval novosti v zdravljenju kolčnih in kolenskih endoprotez, artroskopijo kolka, kolena in gležnje. Obravnavana je bilo tudi zdravljenje osteoporoze in preprotetično zdravljenje osteoartroze ter zdravljenje tumorjev in metastaz kosti. Predstavljene so bile tudi novosti s področja pediatrične ortopedije in travmatologije.
 
http://www.ceoc2016prague.org/

 

4. - 7. maj 2016, Barcelona: Predstavniki Ortopedske klinike Ljubljana smo na 17. ESSKA kongresu 2016 potrdili visoko strokovnost in prepoznavnost v Evropi in po svetu. Kljub temu, da je slovenska ortopedska skupnost ena izmed manjših predstavnic v Evropi, smo dosegli visoko aktivno udeležbo. Opravili smo 1 vabljeno izobraževalno predavanje, 1 predavanje, ki je prejelo nagrado National Society Award at ESSKA, sodelovali smo pri vodenju okrogle mize in predstavili 3 postre.

Povezava do poročila s kongresa

 

20. - 22. aprila 2015 sta se David Martinčič, dr. med in asist. dr. Lovro Suhodolčan, dr. med udeležila kurza za rekonstruktivno kirurgijo udov z zunanjim fiksaterjem - Taylor Spatial Frame - TSF. Kurz je potekal v ortopedski bolnici Speising na Dunaju. (TAYLOR SPATIAL FRAME™ - Advanced Limb Reconstruction - External Circular Fixation - TSF Instructional Course).

 

23. - 24. aprila 2015 se je asist. dr. Lovro Suhodolčan, v Antwerpnu, Belgija udeležil kongresa Evropskega združenja za stopalno kirurgijo (EFAS), kjer so bili predstavljeni moderni trendi v kompleksni rekonstruktivni kirurgiji stopala.

 

 

5. - 8. junija 2012 je v Groningenu, Nizozemska, potekal "International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)". ISCOMS je ena največjih študentskih konferenc s področja biomedicine, na kateri imajo študenti in diplomanti biomedicinskih znanosti s celega sveta, možnost predstaviti svoje študentske raziskovalne naloge. Na kongresu je sodelovala Anja Župan, dr. med.. Predstavila je raziskovalno nalogo z naslovom "The effect of patelloplasty on long-term outcome in total knee arthroplasty", ki je nastala pod mentorstvom asist. dr. Boruta Pompeta, dr. med. in prof. dr. Vaneta Antoliča, dr. med., in zanjo prejela nagrado za najboljšo predstavitev s področja ortopedije in revmatologije (Session Winner, Oral, Orthopedics and Rheumatology).


 

 

28. - 30. November 2012, Combined 33rd SICOT & 17th PAOA Orthopaedic World
Conference, Dubai, United Arab Emirates.
Kongresa se je udeležil predstojnik Ortopedske klinike, prof. dr. Vane Antolič. Na kongresu je sodeloval kot moderator sekcije za artroplastiko kolka, predstavil je tudi vabljeno predavanje z naslovom:

"OFFSET INCREASE AT TOTAL HIP ARTHROPLASTY IS RELATED TO
LESSER IMPROVEMENT OF CLINICAL STATUS"
Vane ANTOLIC, Matej KERSIC, Drago DOLINAR, Blaz MAVCIC

Poleg tega je sodeloval tudi kot izpraševalec pri mednarodnih izpitih iz Ortopedske kirurgije (Diploma examination)

Povezava do programa kongresa

Uradna brošura

 

 

 
 

3. - 5. Oktobra 2012 je v Iowi, ZDA, potekal "International Clubfoot Symposium". Na simpoziju so bila predstavljena najnovejša spoznanja o zdravljenju ekvinovarusne deformacije stopala (PEV - Pes equinovarus) po metodi dr. Ponsetija. Delavnic in predavanj se je udeležil dr. Lovro Suhodolčan, dr.med, pod mentorstvom predstojnika Ortopedske klinike, prof. dr. Vaneta Antoliča, dr.med, ki je pooblaščen za zdravljenje ekvinovarusa v Sloveniji. Na simpoziumu smo predstavili tudi naše izkušnje in rezultate zdravljenja ekvinovarusne deformacije na Ortopedski kliniki.